Voorwaarden van Red Sands Campers

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Red Sands Campers. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Het verhuurstation in Perth:

 • van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 uur tot 16.00 uur.
 • op zaterdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur.
 • op zondag gesloten.

De verhuurstations in Broome en Darwin:

 • van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 uur tot 16.00 uur.
 • op zaterdag geopend van 08.00 uur tot 12.00 uur.
 • op zondag gesloten.
 • gesloten in de periode december 2018 t/m maart 2019.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 02-04-2018
 • 25-04-2018
 • 07-05-2018 (Darwin)
 • 13-05-2018
 • 04-06-2018 (Broome, Perth)
 • 11-06-2018 (Darwin)
 • 06-08-2018 (Darwin)
 • 02-09-2018
 • 24-09-2018 (Broome, Perth)
 • 25-12-2018
 • 26-12-2018
 • 01-01-2019
 • 26-01-2019
 • 28-01-2019
 • 04-03-2019 (Broome, Perth)

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk gedurende de openingstijden van de verhuurstations. Ophalen buiten bovenstaande tijden is mogelijk tegen een toeslag van $150. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Red Sands Campers neemt 1 a 2 weken voordat u de camper ophaalt contact met u op om een tijdstip waarop de camper ophaalt af te spreken.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper kan tijdens de openingstijden van de verhuurstations.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad. 

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen. U dient op eigen gelegenheid van en naar het verhuurstation te reizen. In Perth komt Red Sands Campers de 4WD camper op een afgesproken locatie afleveren.

De minimum huurperiode van een camper

1. Indien u de camper ophaalt en inlevert in Perth is de minimum huurperiode 7 dagen.
2. Indien u de camper ophaalt en inlevert in Broome is de minimum huurperiode 14 dagen.
3. Indien u de camper ophaalt en inlevert in Darwin is de minimum huurperiode 14 dagen.
4. Indien u de camper ophaalt in Perth en inlevert in Broome of Darwin is de minimum huurperiode 21 dagen.
5. Indien u de camper ophaalt in Broome of Darwin en inlevert in Perth is de minimum huurperiode 21 dagen.
6. Indien u de camper ophaalt in Broome en inlevert in Darwin of v.v. is de minimum huurperiode 14 dagen.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 25 jaar, daarnaast dient u minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $8000 wanneer de standaard verzekering geboekt heeft.
De borg bedraagt $2500 wanneer u verzekering liability reduction 1 boekt.
De borg bedraagt $750 wanneer u verzekering liability reduction 2 boekt.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Visa en Mastercard worden geaccepteerd. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van uw creditcard. Controleer uw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4.6% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $8000,- per gebeurtenis.
Wanneer u gekozen heeft voor Verzekering Liability Reduction 1 (4WD Wander far coverage optie 1) bedraagt het eigen risico $2500,- per gebeurtenis.
Wanneer u gekozen heeft voor Verzekering Liability Reduction 2 (4WD Wander far coverage optie 2) bedraagt het eigen risico $750,- per gebeurtenis.
Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringspagina van de verhuurder.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn.
Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering en de verschillen tussen alle mogelijke verzekeringsopties.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper met uitzondering van hulphonden.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.

Het is niet toegestaan om met de camper in de volgende gebieden te rijden:

 • Canning Stock Route
 • Beneden de vloedlijn op het strand
 • Fraser Island
 • Old Telegraph Road sectie van de weg naar Cape York
 • Voorbij Yardie Creek in Cape Range Nationaal Park, WA

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

 • Voor annuleringen in de periode 35 t/m 54 dagen voor ophalen van de camper: 30% van de huurprijs.
 • Voor annuleringen in de periode 29 t/m 34 dagen voor ophalen van de camper: 50% van de huurprijs.
 • Voor annuleringen in de periode 0 t/m 29 dagen voor ophalen van de camper: 90% van de huurprijs.
 • Voor annuleringen op de dag van ophalen of no shows: 100% van de huurprijs.

Informatie over tolwegen

In bepaalde gebieden in de Australië zult u tolwegen tegenkomen. Inmiddels worden meer en meer tolwegen 100% elektronisch. Dit houdt in dat u bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat alles elektronisch verloopt.

Wilt u gebruik maken van deze tolwegen dan zult u moeten beschikken over een Toll Road travel pass. Voor meer informatie over deze tolwegen en het verkrijgen van deze passen per gebied kunt u terecht de volgende websites:

Queensland:        www.govia.com.au
NSW:                 www.roamexpress.com.au, op deze site kunt u 1 pass aanschaffen voor alle NSW Toll Roads
Victoria:              www.citylink.com.au

Zorg dat u goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van uw camper naar de wegen die voor uw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.