Voorwaarden van Spaceships AU

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Spaceships Australië. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2018 tot en met 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 16:00
Zaterdag 10:00 - 13:00
Zondag gesloten

Feestdagen

02-04-2018
25-04-2018
25-12-2018
26-12-2018
01-01-2019
27-01-2019
30-03-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tijdens openingstijden bij het afgesproken verhuurstation. Ophalen en inleveren buiten deze tijden is mogelijk in Cairns, Brisbane en Sydney. Dit dien je van tevoren bij het maken van een boeking te regelen of minimaal 72 uur van tevoren aan te geven bij de verhuurder. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij je reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tijdens openingstijden op de afgesproken verhuurlocatie. Wanneer het niet lukt de camper op het afgesproken tijdstip in te leveren dien je van tevoren contact op te nemen met de verhuurder. Het is mogelijk je camper buiten de kantooruren in te leveren in Cairns, Brisbane en Sydney, dit dien je van tevoren bij het maken van een boeking te regelen of minimaal 72 uur van tevoren aan te geven bij de verhuurder.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt je camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar je hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je dan met je camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen. Als je 21 dagen of langer de camper huurt, ontvang je een gratis transfer van de luchthaven of het centrum naar het verhuurstation in Cairns, Brisbane of Sydney.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 5 dagen. Tussen 15 december 2018 en 31 januari 2019 is de minimale huurperiode 10 dagen.

Voor een enkele reis camperhuur is de minimale huurperiode 7 dagen. In de periode van 15 december 2018 t/m 31 januari 2019 geldt een minimale huurperiode van 14 dagen.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Een geldig rijbewijs is verplicht voor iedere bestuurder en dient te worden getoond bij het ophalen van de camper. De minimum leeftijd is 18 jaar. De bestuurder moet minimaal 6 maanden in het bezit zijn van zijn rijbewijs.

Wanneer het rijbewijs niet volledig in het Engels is, dien je in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. Dit kun je aan laten maken bij een ANWB-winkel. Het rijbewijs moet gedurende de gehele huurperiode geldig zijn.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.

De borg bedraagt $3000 indien je het standaard tarief boekt in de periode t/m 31 december 2018.
De borg bedraagt $5000 indien je het standaard tarief boekt in de periode vanaf 1 januari 2019.
Wanneer je de All inclusive verzekering boekt heb je geen borg, er zal bij het ophalen van de camper een kopie worden gemaakt van je creditcardgegevens.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Spaceships Australia accepteert Visa, MasterCard en American Express. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van je rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van je creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van je creditcard bij je bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op je rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via je creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Voor betalingen per Visa en MasterCard bedraagt deze toeslag 2.2% van het totaalbedrag. Voor betalingen per American Express bedraagt deze toeslag 5,0% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende je huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in je voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $3000 per gebeurtenis voor boekingen gemaakt in de periode t/m 31 december 2018.
Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $5000 per gebeurtenis voor boekingen gemaakt in de periode vanaf 1 januari 2019.
Met de All inclusive verzekering heb je geen eigen risico.

Meer informatie over de verzekeringsvoorwaarden vind je op de verzekeringspagina.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, met uitzondering van hulphonden.
  • Het is niet toegestaan om te roken in de camper
  • U mag enkel op verharde wegen rijden.

Informatie over tolwegen

In bepaalde gebieden in de Australië zul je tolwegen tegenkomen. Inmiddels worden meer en meer tolwegen 100% elektronisch. Dit houdt in dat je bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat alles elektronisch verloopt.
Wil je gebruik maken van deze tolwegen dan zul je moeten beschikken over een Toll Road travel pass.

Zorg dat je goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van je camper naar de wegen die voor jouw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Dit kan oplopen tot $30 per gebeurtenis. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.