Voorwaarden van Hostel on Wheels

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Hostel on Wheels. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 januari t/m 31 december 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder geopend. Het is mogelijk om de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, u betaalt hiervoor een toeslag. U vindt de prijzen terug op de huurprijzenpagina.

 • 01-01-2018
 • 13-02-2018
 • 30-03-2018
 • 25-04-2018
 • 01-05-2018
 • 31-05-2018
 • 13-06-2018
 • 15-08-2018
 • 05-10-2018
 • 01-11-2018
 • 25-12-2018

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tijdens openingstijden, tussen 09.00 uur en 17.00 uur.
Indien u de camper buiten openingstijden, in weekenden, of op feestdagen op wilt halen dan betaalt u hiervoor een toeslag. U vindt de prijzen terug op de huurprijzenpagina.
Indien u de camper op wilt halen op de luchthaven van Lissabon, Porto of Faro, in het centrum van Lissabon, of op een luchthaven in Spanje dan betaalt u hiervoor een toeslag. U vindt de prijzen terug op de huurprijzenpagina.

Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper is mogelijk tijdens openingstijden, tussen 09.00 uur en 17.00 uur.
Indien u de camper buiten openingstijden, in weekenden, of op feestdagen in wilt leveren dan betaalt u hiervoor een toeslag. U vindt de prijzen terug op de huurprijzenpagina.
Indien u de camper in wilt leveren op de luchthaven van Lissabon, Porto of Faro, in het centrum van Lissabon, of op een luchthaven in Spanje dan betaalt u hiervoor een toeslag. U vindt de prijzen terug op de huurprijzenpagina.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 3 dagen in de periodes januari t/m mei en oktober t/m december.
Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 7 dagen in de periode juni t/m september.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

U dient minimaal 21 jaar oud te zijn en langer dan 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
De huurder dient hiernaast in het bezit te zijn van een geldig identiteitsbewijs, bijvoorbeeld een paspoort.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt 2000,- euro.

Indien u de Plus verzekering heeft afgesloten dan bedraagt de borg 900,- euro.

Indien u de Ultra verzekering heeft afgesloten dan bedraagt de borg 300,- euro.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard, Visa of Mastercard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van 2000,- euro per gebeurtenis.
Indien u de Plus verzekering heeft afgesloten dan bedraagt het eigen risico 900,- euro per gebeurtenis.
Indien u de Ultra verzekering heeft afgesloten dan bedraagt het eigen risico 300,- euro per gebeurtenis..

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, tegen een toeslag van 100 Euro.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.