Voorwaarden van El Monte RV

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder El Monte RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kan je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Het verhuurstation van deze verhuurder in Tokyo is geopend van maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 18.00 uur.

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 13.00 en 16.00 uur.
Met uitzondering van PAD (Priority AM Departure). PAD biedt de gelegenheid om de camper vroeger op te halen dan de reguliere ophaaltijden. Hierdoor kan je langer gebruik maken van de camper. De PAD shuttle arriveert over het algemeen tussen 08.00 en 08.30 uur bij de daarvoor bestemde PAD hotels, welke je kunt vinden bij de locaties. Wanneer je niet uiterlijk 7 dagen voor het ophalen van de camper uw PAD hotel heeft opgegeven, kan je hier geen gebruik van maken. Een restitutie is dan ook niet mogelijk. Je dient 1 dag voor je de camper ophaalt contact op te nemen met het nummer wat op de voucher genoteerd staat voor de precieze ophaaltijden. Kijk voor meer informatie op de huurprijzenpagina.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Een eerste hotelovernachting in Japan is verplicht, je kan dus niet op de dag van aankomst in Japan de camper ophalen.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 11.00 uur.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt de camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar het hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kan je dan met de camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit in sommige gevallen is inbegrepen.

De vervoerservice van de camperverhuurder om je naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

De ophaaltransfer is inbegrepen van aanbevolen hotels naar de verhuurlocatie. Voor meer informatie kan je kijken bij de locaties links in het scherm. Je dient uiterlijk 7 dagen voor aankomst bij de verhuurder uw hotelgegevens door te geven aan de verhuurder, daarnaast moet je een dag voordat je de camper ophaalt de verhuurder bellen om een afspraak te maken voor de transfer. De transfer vindt plaats tussen 10:30 en 11.00 uur en tussen 13.30 en 14:00 uur. Vanwege onverwachte drukte op de wegen kunnen de tijden afwijken. Er wordt geen restitutie gegeven op eventuele vertragingen.

De retourtransfer is inbegrepen van de verhuurlocatie naar de aanbevolen hotels en naar het Keisei Funabashi treinstation, deze shuttle vertrekt tussen 10.00 en 10.30 uur en tussen 13.00 en 13.30 uur.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

De maximale huurperiode van een camper

Er is een maximale huurperiode van 45 nachten. Voor huurperioden van 45 nachten of meer kan je contact met ons opnemen.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van het Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $1000,-

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa of Mastercard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij de bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende de huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de huurprijs inbegrepen is heb je een aansprakelijkheidslimiet van $1 miljoen en een eigen risico van $5000 per gebeurtenis. Met de verzekering die in de basis toeslag inbegrepen is heb je een aansprakelijkheidslimiet zonder limiet en een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

  • Het is wel toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, dit dient echter vooraf overeengekomen te worden met de verhuurder.
  • Roken in de campers is niet toegestaan.
  • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
  • Japan beschikt over veel smalle wegen met laaghangende takken, het is de huurder zijn verantwoordelijkheid om bekend te zijn met de lokale regels en restricties.
  • Winterperiode, wel toegestaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor schade die ontstaat door bevriezing van de leidingen.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Deze kan je cash of in sommige gevallen met de credit card betalen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kan je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.