Voorwaarden van El Monte RV

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder El Monte RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2018 en 31 maart 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Van april t/m september:
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend op zondag van 08.00 uur tot 16.00 uur.

Van oktober t/m maart:
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met zondag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Sommige locaties hebben andere openingstijden:

 • Dallas, New York en Bellingham (nabij Seattle en Vancouver) zijn het gehele jaar door gesloten op zondag.
 • Denver, Miami, Chicago, Phoenix, Salt Lake City en San Diego zijn gesloten op zaterdag en zondag.
 • Bellingham, gesloten op zaterdag en zondag van 1 oktober 2018 tot en met 31 maart 2019.
  -Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend.
  -Gesloten van 26 januari 2019 tot en met 10 februari 2019.
 • New York, gesloten op zaterdag en zondag van 1 oktober 2018 tot en met 31 maart 2019.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 01-04-2018
 • 28-05-2018
 • 04-07-2018
 • 23-07-2018 (Alleen Salt Lake City)
 • 24-07-2018 (Alleen Salt Lake City)
 • 02-09-2018 (Alleen San Francisco)
 • 03-09-2018
 • 22-11-2018
 • 24-12-2018
 • 25-12-2018
 • 31-12-2018
 • 01-01-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk vanaf 13.00 uur.
Met uitzondering van PAD (Priority AM Departure). PAD biedt de gelegenheid om de camper vroeger op te halen dan de reguliere ophaaltijden. Hierdoor kunt u langer gebruik maken van de camper. De PAD shuttle arriveert over het algemeen tussen 07.15 uur en 08.00 uur (vroegste ophaaltijd 06:45 uur) bij de daarvoor bestemde PAD hotels, welke u kunt vinden bij de locaties. Wanneer u niet uiterlijk 7 dagen voor het ophalen van de camper uw PAD hotel heeft opgegeven, kunt u hier geen gebruik van maken. Een restitutie is dan ook niet mogelijk. Het is aan te raden om voor uw vertrek contact op te nemen met het nummer wat op uw voucher genoteerd staat voor de precieze tijden. Kijk voor meer informatie op de huurprijzenpagina.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 11.00 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit in sommige gevallen is inbegrepen. 

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

De ophaaltransfer is inbegrepen van aanbevolen hotels in Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, New York, San Francisco en Bellingham (nabij Seattle en Vancouver) naar de verhuurlocatie. Voor meer informatie kunt u kijken bij de locaties links in het scherm. U dient vóór 09.00 uur (indien Bellingham tussen 09.00 en 09.30 uur) op de ochtend van het ophalen van de camper de verhuurder te bellen om een afspraak te maken voor de transfer. De transfer vindt plaats tussen 10:00 uur en 14:00 uur, m.u.v. Bellingham (nabij Seattle en Vancouver) welke na 12:00 uur plaatsvindt. Vanwege onverwachte drukte op de wegen kunnen de tijden afwijken. Er wordt geen restitutie gegeven op eventuele vertragingen.

De retourtransfer is inbegrepen van de verhuurlocatie naar de luchthaven en de aanbevolen airport hotels in Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, New York, Vancouver en San Francisco, deze shuttle vertrekt tussen 08:15 uur en 13:00 uur, m.u.v. Bellingham (nabij Seattle en Vancouver)  welke enkel om 11:00 uur plaatsvindt (enkel naar Vancouver).

Wanneer u gebruik wilt maken van de transfer dient dit uiterlijk 7 dagen voor het ophalen van uw camper doorgegeven te zijn aan de verhuurder.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. 

De maximale huurperiode van een camper

Het maximum aantal dagen dat u de camper mag huren is 45 nachten. Voor huurperioden van 45 nachten of meer kunt u contact met ons opnemen.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $1000,-

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa, American Express of Mastercard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis, echter in het geval dat u aansprakelijk bent kan het eigen risico oplopen tot meer dan $5000,- Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis. Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk. Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is wel toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Death Valley, niet toegestaan in juli en augustus. Wel toegestaan in mei, juni en september. Geheel op eigen risico. De temperaturen kunnen oplopen tot 60 graden celsius. U bent aansprakelijk voor eventuele onkosten.
 • Mexico, wel toegestaan op eigen risico en bij het aanschaffen van de MALI verzekering.
 • New York/Manhattan, niet toegstaan
 • Alaska/Northern Canada, wel toegestaan op eigen risico
 • Winterperiode, wel toegestaan. U bent zelf verantwoordelijk voor schade die ontstaat door bevriezing van de leidingen. In veel gevallen wordt de camper winterklaar gemaakt tegen een toeslag van $150.
 • Ontario/Quebec, vanwege het toegenomen aantal diefstallen is het niet toegestaan om de camper onbeheerd achter te laten in de steden Montreal, Ottawa en Quebec City.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Indien u tijdens uw reis over de Golden Gate Bridge in San Francisco rijd, dan zal El Monte RV uw credit card belasten met de tolkosten + $25 administratiekosten. Deze kosten worden automatisch doorberekend aan de hand van uw credit card gegevens.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.