Voorwaarden van Ambassador RV

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Ambassador RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 oktober 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.
Er geldt een toeslag op zondagen, feestdagen en buiten de openingstijden.

Feestdagen

Voor het ophalen of inleveren van de camper op een van onderstaande dagen geldt een toeslag.

 • 19-04-2019
 • 20-05-2019
 • 01-07-2019
 • 05-08-2019
 • 02-09-2019
 • 14-10-2019

Op welke tijden kun je je camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Eventueel is het mogelijk om de camper eerder op te halen als deze dan al beschikbaar is, dit kan vanaf 8.00 uur tot 10.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kun je je camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 10.00 uur.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt je camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen, kun je met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit tegen betaling van Camper Rijklaar maken pakket 1 is inbegrepen. Transfers zijn dan inbegrepen van en naar de luchthaven, luchthaven hotels of hotels in de stad van Vancouver.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

De maximale huurperiode van een camper

Indien je de camper ophaalt of inlevert in de periode 4 juli t/m 31 augustus 2019 (hoogseizoen) dan is er een maximum huurperiode van 43 nachten geldig.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dien je tussen de 21 en 75 jaar oud te zijn. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Bestuurders onder de 25 jaar oud zijn verplicht een CDR/VIP verzekering af te sluiten. Raadpleeg voor de kosten hiervan onze huurprijzenpagina.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $2000 indien je het standaard tarief boekt
De borg bij de CDR/VIP vezekering bestaat uit een kopie van jouw creditcard (alleen Visa, Mastercard of Amex).

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard (Visa, Mastercard, Amex). Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van je rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van je creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van je creditcard bij je bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op je rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via je creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende je huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in je voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $5000,- per gebeurtenis.
Bij de CDR/VIP verzekering heb je een eigen risico van $500,- per gebeurtenis.
Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder je camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Het is verboden te rijden op Highway #6 North of Ross River.
 • Het is verboden te rijden op Highway #10 North of Tuchita.
 • Het is verboden te rijden op Highway #5 North of Jack Wade.
 • Het is verboden te rijden op Highway #4 en #6 in Alaska.
 • Het is verboden te rijden in Mexico.
 • Het is verboden te rijden door of in New York City.
 • Het is verboden te rijden door Death Valley tussen 01 mei en 01 oktober.
 • Het is verboden te rijden naar het 'Burning Man' event in Nevada.
 • Het is verboden te rijden op wegen die gemarkeerd zijn als "gravel, dirt, summer use only of 4x4 only".

Bij het rijden in deze gebieden zonder toestemming riskeer je een boete van CAD$1000 en vervalt alle dekking onder de verzekering.

Noordelijke reizen

Er is geen toeslag voor het reizen ten noorden van Fort St. John op de Alaska Highway, Cassiar Highway, in Yukon en Alaska. Voorafgaand, bij de boeking, moet wel worden doorgegeven of deze gebieden worden bezocht dit in verband met de het juiste type voertuig.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens je reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kun je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over je camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.