Voorwaarden van CanaDream

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder CanaDream. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april en 31 oktober 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kan je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen dat hier is weergegeven.

Openingstijden

Voor de openingstijden van de verhuurstations verwijzen wij je naar de betreffende locatie.

De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondagen in de periode 1 t/m 30 april en 1 t/m 31 oktober 2019. In Edmonton is de locatie het gehele jaar op zondag gesloten.
Daarnaast zijn de alle locaties gesloten op feestdagen.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 19-04-2019
 • 14-10-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur. In de periode van 1 mei 2019 tot en met 30 september 2019 is het ophalen van de camper ook mogelijk op zondag tussen deze tijden, met uitzondering van het verhuurstation in Edmonton. Indien u de optie 'vroeg ophalen' heeft geboekt dan kunt u de camper ophalen tussen 10.00 uur en 12.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Er wordt ook aangeraden de camperverhuurder de ochtend voor het ophalen te bellen (na 8.00 AM) voor eventuele tijdsverschuivingen. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 10.00 uur. Indien je de optie 'laat inleveren' heeft geboekt dan is inleveren tot 15.00 uur.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kan je dan met jouw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om je naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.
Voor het vervoer van en naar het verhuurstation van luchthaven(hotels) geldt bij deze verhuurder dat dit wel is inbegrepen.

De transfer is inbegrepen in Calgary, Edmonton, Vancouver, Toronto, Whitehorse en Halifax van de luchthaven en aanbevolen (luchthaven)hotels naar de verhuurlocatie en v.v. Klik op de desbetreffende bestemmingen aan de linkerzijde van deze pagina voor een lijst van de aanbevolen hotels.
Voor een transfer Montreal luchthaven(hotels) naar de verhuurlocatie en v.v. betaalt u extra. Kijk hiervoor op de huurprijzenpagina.

Voor de tijden waarop de transfer wordt uitgevoerd dien je in de ochtend dat je de camper wilt ophalen te bellen naar de verhuurlocatie waar je de camper ophaalt.

Een transfer is een service die wordt aangeboden door de verhuurder waar geen rechten aan kunnen worden ontleend.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten.
Wanneer je de camper voor een kortere periode wenst te huren, is dit op aanvraag.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, minimaal geldig in de periode waarin je reist. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $750,- voor bestuurders vanaf 25 jaar.
De borg bedraagt $1500,- voor bestuurders van 21 t/m 24 jaar.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van jouw creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico tot $1500,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, je kunt hiermee het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Extra aangeboden 'peace of mind' pakketten ter plaatse

Deze verhuurder heeft bepaalde servicepakketten die ter plekke aangeboden worden. Op jouw boekingsbevestiging en bij de verhuurderinformatie staat waarvoor je verzekerd bent en welke eigen risicos er zijn. Travelhome is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale service pakketten of aanvullende verzekeringen die ter plaatse nog aangeboden worden. Deze pakketten worden als service aangeboden met als oogpunt peace of mind tijdens de reis. De pakketten kunnen het volgende inhouden; vergoeding van kosten als je jezelf buitensluit, extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart e.d. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden, het is absoluut niet verplicht om een pakket af te sluiten. Voor normaal gebruik heb je deze aanvullende pakketten ook niet nodig. Of je uiteindelijk gebruik maakt van een dergelijke dienst is geheel jouw eigen keuze.
Claims met betrekking op (de kosten van) deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde, privéwegen en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
 • Rijden in USA is enkel tegen een toeslag toegestaan.
 • Rijden in de noordelijke gebieden is enkel tegen een toeslag toegestaan
 • Het is verboden te parkeren in het centrum van Montreal en Ottowa.
 • Het is op aanvraag en tegen een toeslag toegestaan het Burning Man Festival te bezoeken.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Mexico
 • Death Valley. Alleen toegestaan tussen 1 oktober en 30 april vanwege extreem hoge temperaturen.
 • Dempster Highway. Alleen toegestaan tussen 15 mei en 14 september.
 • The Dalton Highway (AK-11) (north of Livengood)
 • North Canol Highway (#6) in the Yukon
 • Denali Highway (AK-8)
 • Eagle, Alaska (HWY 5 North) from the junction of HWY 9 (Top of the World Highway) and HWY 5 west.
 • Northway Road (off AK-2) to Northway
 • Nabesna Road (off AK-1) to Nabesna
 • McCarthy Road (end AK-10) from Chitina to McCarthy
 • Highway 500 (Trans Labrador Highway) from Goose Bay to Labrador City
 • Highway 389 from Labrador City to Baie Comeau
 • Highway 510 from Red Bay to Happy Valley-Goose Bay
 • Highway 167 north of La Doré
 • Highway 109 and Baie James Road, Quebec
 • Niet genummerde wegen en snelwegen

Bekijk hier een kaart met gebieden waar je niet mag rijden met de camper in het westen van Canada.
Bekijk hier een kaart met gebieden waar je niet mag rijden met de camper in het oosten van Canada.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kan je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over uw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.