Voorwaarden van Cruise Canada

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Cruise Canada. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kan je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Voor de openingstijden van de verhuurstations verwijzen wij je naar de betreffende locatie.

De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondagen en feestdagen.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 19-04-2019
 • 20-05-2019
 • 24-06-2019 (enkel in Montréal)
 • 01-07-2019
 • 05-08-2019 (enkel in Vancouver en Halifax)
 • 02-09-2019
 • 14-10-2019
 • 11-11-2019 (enkel in Vancouver en Calgary)
 • 25-12-2019
 • 26-12-2019 (enkel in Toronto)
 • 01-01-2020
 • 10-02-2020 (enkel in Vancouver)
 • 17-02-2020 (enkel in Calgary en Toronto)

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk vanaf 13.00 uur. Indien je de camper op zaterdag ophaalt kan het zijn dat de tijden afwijken. Dit kan komen door het vroeg sluiten van locaties. Klik aan de linkerzijde op de locatie naar keuze voor de openingstijden van de verhuurstations.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Early Bird Departure Service
De Early Bird Departure Service (EBDS) biedt de gelegenheid om de camper vroeger op te halen dan de reguliere ophaaltijden en later in te leveren dan de reguliere inlevertijden. Hierdoor kan je langer gebruikmaken van de camper. Tevens is de transfer van- en naar de inlever- en ophaalbestemming* inclusief.
Je dient de EBDS minimaal 30 dagen voor vertrek te reserveren.

Ophaaltijden bij de EBDS:
De camper kan tussen 09.00 uur en 12.00 uur opgehaald worden in plaats van ná 13.00 uur. Je dient tijdens openingstijden, uiterlijk 4 tot 5 dagen van te voren, te bellen naar de verhuurder voor het maken van een afspraak.

* Op sommige locaties zijn géén transfermogelijkheden, ook niet in combinatie met de EBDS. Voor meer informatie over de mogelijkheden/uitzonderingen klik je op de ophaal- en inleverlocatie die voor je van toepassing is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Indien je de camper op zaterdag inlevert kan het zijn dat de tijden afwijken. Dit kan komen door het vroeg sluiten van locaties. Klik aan de linkerzijde op de locatie naar keuze voor de openingstijden van de verhuurstations.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Inlevertijden bij de EBDS:
De camper mag ingeleverd worden vóór 15.00 uur in plaats van voor 11.00 uur.

* Op sommige locaties zijn géén transfermogelijkheden, ook niet in combinatie met de EBDS. Voor meer informatie over de mogelijkheden/uitzonderingen klik je op de ophaal- en inleverlocatie die voor je van toepassing is.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt de camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar het hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kan je dan met de camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen, tenzij je de Early Bird Departure Service boekt.* Bij deze optie is een transfer van en naar het verhuurstation inclusief.

* Op sommige locaties zijn géén transfermogelijkheden, ook niet in combinatie met de EBDS. Voor meer informatie over de mogelijkheden/uitzonderingen klik je links in het scherm op de ophaal- en inleverlocatie die voor je van toepassing is.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten.

De maximale huurperiode van een camper

Er is geen maximale huurperiode. Het flextarief van de camper heeft een maximale duur van 35 nachten. Vanaf 36 nachten zal het nieuwe flextarief berekend worden.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van het Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht. De borg bedraagt $500,-.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van je creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van je creditcard bij de bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Boekingen gemaakt t/m 14 november 2018:
Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Boekingen gemaakt vanaf 15 november 2018:
Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $1500,- per gebeurtenis . Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.

Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Meer informatie over het reizen in de winterperiode leest u hier.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is wel toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Alaska, Yukon, Northwest Territories & Newfoundland: reizen is niet toegestaan op niet publieke, onverharde wegen, trails en zogenaamde 'logging roads', of wegen waarop op één of andere manier onredelijke schade aan de camper aan de camper kan ontstaan.
 • Death Valley en andere woestijngebieden: gedurende de maanden juli en augustus is reizen met uitzonderlijke oplettendheid toegestaan, echter volledig op eigen risico. Door de extreme hitte in deze gebieden kan het reizen gevaarlijk zijn voor uzelf en uw passagiers. Ook kan schade aan de camper ontstaan door overhitting, e.d.
 • Manhattan, New York City: door restricties aan hoogte van voertuigen, propaan gas en parkeren zijn campers niet toegestaan in Manhattan. Ook mogen campers niet reizen door ondergrondse tunnels of tunnels onder water.
 • Mexico: reizen naar Mexico is niet toegestaan.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over de camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.