Voorwaarden van Meridian RV

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Meridian RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april en 31 oktober 2019.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Het verhuurstation van deze verhuurder is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08:30 uur tot 17:00 uur. Het verhuurstation is het gehele jaar gesloten op zon- en feestdagen.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen is het verhuurstation van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 01-01-2019
 • 18-02-2019
 • 19-04-2019
 • 22-04-2019
 • 20-05-2019
 • 01-07-2019
 • 05-08-2019
 • 02-09-2019
 • 14-10-2019
 • 11-11-2019
 • 25-12-2019
 • 26-12-2019

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur.
Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch tussen 15.00 en 16.30 op de dag voor ophalen, of tussen 08.30 en 09.00 op de dag van ophalen, een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Het is niet mogelijk om uw camper buiten deze tijden om op te halen. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden van maandag tot en met zaterdag tussen 08.30 uur en 10.00 uur. Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit tegen betaling is inbegrepen. Kijk op de  huurprijzenpagina voor meer informatie over de kosten.
Deze transfer wordt niet aangeboden van/naar B&B,'s AirB&B's of hostels. De transfer wordt aangeboden vanaf Airport hotels en Downtown hotels. Na het inleveren van de camper wordt de transfer aangeboden naar de luchthaven, Airport hotels en Downtown hotels. De transfer vertrekt vanaf de verhuurlocatie uitsluitend om 10:30 uur.
Indien u gebruik maakt van deze transfer met kleine kinderen dient u zelf voor de benodigde kinderstoel te zorgen, tenzij u deze vooraf reserveert via Meridian RV.

Een transfer is een service die wordt aangeboden door de verhuurder waar geen rechten aan kunnen worden ontleend. 

Indien u de camper na 10.00 uur inlevert kunt u geen aanspraak meer maken op een evt geboekte transfer.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten. Het is mogelijk om minder nachten te boeken maar dan dienen er alsnog 7 nachten betaald te worden. Bij het all-inclusive pakket en vroegboekkortingen bedraagt de minimale huurperiode 14 nachten.
De minimum huurperiode voor de A Class camper bedraagt 14 nachten. Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft een maximale huurperiode van 30 nachten.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te mogen besturen is 21 jaar. De hoofdbestuurder dient 25 jaar of ouder te zijn. De maximum leeftijd om een camper te mogen besturen is 75 jaar.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht deze bedraagt $750.
Mocht u er voor kiezen om de CDR verzekering níét af te sluiten, dan bedraagt de borg $3750.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa of MasterCard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

 • Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $1500-$2000,- per gebeurtenis.

Kijk voor meer informatie op de verzekeringpagina van de verhuurder.

Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering. 

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is wel toegestaan huisdieren mee te nemen (max 30 pond) in de camper, dit dient vooraf aangevraagd te worden. Kijk hier op de huurprijzenpagina voor de kosten.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Ten noorden van Highway 16 en Highway 97 (ten noorden van Prince Rupert, Prince George and Fort St. John)
 • Mexico
 • Outdoor festivals (inclusief Burning Man), concerten en evenementen.
 • Death Valley, Californië. Niet toegestaan tussen 1 juni en 31 augustus
 • Niet-publieke wegen en onverharde wegen

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.