Voorwaarden van Traveland

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Traveland. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Het verhuurstation van deze verhuurder is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 16.00 uur.
Op zondag en feestdagen is het verhuurstation geopend van 11.00 uur tot 14.00 uur.
Gedurende de periode november t/m april is het verhuurstation geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 16.00 uur.
Het verhuurstation is gesloten in de periode 24 december 2019 t/m 1 januari 2020. Inleveren van de camper is dan enkel mogelijk op 27 december en 30 december 2019.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen is het verhuurstation van deze verhuurder beperkt geopend. Het is tegen een toeslag mogelijk de camper op deze dagen op te halen. Ook kunt u de camper op deze dagen inleveren of een afspraak maken voor mogelijk onderhoud.

 • 19-04-2019
 • 22-04-2019
 • 20-05-2019
 • 01-07-2019
 • 05-08-2019
 • 02-09-2019
 • 14-10-2019
 • 11-11-2019
 • 25-12-2019
 • 26-12-2019
 • 01-01-2020
 • 17-02-2020

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

De tijden van de shuttleservice zijn tussen 7.30 uur en 12.00 uur, zodat u op of vóór 14.00 uur de camper op kunt halen. Maakt u geen gebruik van de shuttleservice, dan kunt u de camper tussen 09.00 en 14.00 uur ophalen.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Indien u de camper inlevert op zondag dan is inleveren tussen 11.00 en 14.00 uur.
Inleveren in Calgary is altijd tussen 09.00 uur en 10.00 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u met uw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

De transfer van luchthaven- en centrumhotels naar de verhuurlocatie en vice versa en naar de luchthaven is niet inbegrepen in de prijs. De prijs van deze transfer kunt u vinden op de huurprijzenpagina van deze verhuurder.

De tijden waarop de pick up transfer wordt uitgevoerd zijn: tussen 07.30 uur en 12.00 uur. U dient telefonisch 1 of 2 dagen vooraf een afspraak te maken met het verhuurstation.

U dient zelf een babystoeltje/stoelverhoger mee te nemen indien u gebruik maakt van de transfer van Traveland. In de shuttlebus zijn namelijk geen babystoeltjes/stoelverhogers aanwezig.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.
Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 12 nachten wanneer u een enkele reis van Vancouver naar Calgary wilt maken.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 23 jaar of ouder. Indien u 21 of 22 jaar oud bent dan mag u een camper met een maximale lengte van 25ft huren. Maximum leeftijd voor het besturen van een Truck of 5th Wheel is 68 jaar. Een extra bestuurder is gratis, vanaf de 2e extra bestuurder betaalt u een toeslag.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Reizen met kinderen

In British Columbia zijn er richtlijnen met betrekking tot kinderzitjes voor jongere kinderen. Laat het ons weten wanneer u met jonge kinderen reist en vermeld hun leeftijd en gewicht. Wij kunnen dan voor u een zitje aanvragen bij de verhuurder.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $750,-

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa of MasterCard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die verplicht dient te worden bijgeboekt (de VIP verzekering) heeft u een eigen risico dat, afhankelijk van de gebeurtenis, variëert van $300,- tot $750,- per gebeurtenis.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen teruglopen tot ver beneden het vriespunt. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Mexico
 • Alaska/Yukon en North West Territories zijn alleen toegestaan bij het betalen van een toeslag. Zie hiervoor de huurprijzenpagina. (rijden naar Hyder, AK is wel toegestaan zonder deze toeslag).
 • Death Valley, Californië. Niet toegestaan tussen 1 mei en 30 oktober.
 • Arizona, Apache Trail East van Tortilla Flat naar Roosevelt Dam zijn niet toegestaan.
 • Reizen naar (woestijn)festivals waaronder Burning Man is niet toegestaan.
 • Stranden

Verder is het niet toegestaan om water in de tanken te hebben wanneer er vriestemperaturen zijn.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.