Voorwaarden van maui

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder maui. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations van deze verhuurder zijn dagelijks geopend van 08.00 uur tot 16.30 uur.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 25-12-2019

Op de volgende feestdagen kunt u de camper wel ophalen of inleveren tegen een toeslag:

 • 19-04-2019
 • 22-04-2019
 • 25-04-2019
 • 03-06-2019
 • 28-10-2019
 • 26-12-2019
 • 01-01-2020
 • 02-01-2020
 • 06-02-2020

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk binnen de openingstijden van de verhuurstations, uiterlijk 16:00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maakt u telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden binnen de openingstijden van de verhuurstations, uiterlijk 16:00 uur.
Levert u de camper in buiten de openingstijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation. Deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit wel is inbegrepen. De verhuurder haalt u op bij en brengt u terug naar de luchthaven.

De minimum huurperiode van een camper

1. Het minimum aantal dagen dat u de camper moet huren is 5 dagen.

2. Wanneer uw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 24 december tot en met 5 januari dan geldt een minimum huurperiode van 10 dagen.

3. Wanneer u de camper ophaalt op het Noordereiland en inlevert op het Zuidereiland en de camper ophaalt in de periode oktober t/m maart, geldt een minimale huurperiode van 10 dagen.

4. Wanneer uw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 27 mei t/m 19 december 2019 dan geldt een minimum huurperiode van 7 dagen indien u reist van Christchurch naar Queenstown.

5. Wanneer uw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 27 mei t/m 30 september 2019 dan geldt een minimum huurperiode van 7 dagen indien u reist van Auckland naar Queenstown.

6. Wanneer uw camperhuur geheel of gedeeltelijk valt in de periode 11 januari t/m 31 maart 2020 dan geldt een minimum huurperiode van 7 dagen indien u reist van Christchurch naar Queenstown.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder verplicht. U kunt een internationaal rijbewijs laten maken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.

De borg bedraagt $0 indien u het standaard tarief boekt.
De borg bedraagt $0 indien u de Verzekering Liability Reduction Option of het Inclusive pakket boekt.
Let op! Ondanks dat de borg $0 bedraagt, heeft u bij het standaard tarief een hoog eigen risico.

Als borg zal de verhuurder een kopie van uw credit / debit card vragen.

Tevens wordt er een administratietoeslag gerekend vanwege betaling per credit / debit card .

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per creditcard (Visa, Mastercard en American Express) of debit card (Visa en Mastercard). Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Let op! Bij iedere schademelding zal de verhuurder opnieuw dit volledige bedrag incasseren van uw creditcard of debitcard. Controleer uw limiet; deze dient dus te allen tijde toereikend te zijn.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 3.1% en 4,6% van het totaalbedrag. Indien u deze kosten met een Visa of MasterCard voldoet worden deze gerestitueerd. Wanneer u deze kosten met een American Express card voldoet worden deze kosten niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Het eigen risico bedraagt $7500 per gebeurtenis indien u het standaard tarief boekt
Het eigen risico bedraagt $0 indien u Verzekering Liability Reduction Option of het Inclusive Pack boekt.

Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringspagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering en de verschillen tussen alle mogelijke verzekeringsopties.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper met uitzondering van blindegeleidehonden.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
 • Het is niet toegestaan te rijden op alle toegangswegen tot skigebieden (tussen 1 juni tot 31 oktober)

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:
Ninety Mile Beach (Northland), Ball Hut Road (Mt. Cook), The Crown Range Road (Queenstown), Skippers Road (Queenstown) en het noorden van Colville Township (Coromandel Peninsula).

Informatie over tolwegen

Nieuw-Zeeland beschikt over één of meerdere tolwegen. Hier kunt u wellicht in sommige gevallen alleen elektronisch betalen. Dit houdt in dat u bij de toll plazas geen medewerkers meer zult zien, maar dat de betaling middels credit card dient te geschieden.

Voor meer informatie over deze tolweg(en) kunt u terecht op de volgende website:

Nieuw-Zeeland: https://www.nzta.govt.nz/roads-and-rail/toll-roads/toll-road-information/

Zorg dat u goed geïnformeerd de weg op gaat. Vraag bij het ophalen van uw camper naar de wegen die voor uw route van belang zijn en de mogelijkheden om eventueel tolwegen te mijden. Bij het niet juist voldoen van tolgelden (of andere verkeersovertredingen) kan de verhuurder voor de afwikkeling hiervan administratiekosten in rekening brengen. Dit kan oplopen tot 60$ per gebeurtenis. Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u bovenaan de pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.