Voorwaarden van El Monte RV

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder El Monte RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klik je hier. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

Van april t/m september:
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend op zondag van 08.00 uur tot 16.00 uur.

Van oktober t/m maart:
De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met zondag van 09.00 uur tot 16.00 uur.

Sommige locaties hebben andere openingstijden:

 • Dallas, New York en Bellingham (nabij Seattle en Vancouver) zijn het gehele jaar door gesloten op zondag.
 • Denver, Miami, Chicago, Phoenix, Salt Lake City en San Diego zijn gesloten op zaterdag en zondag.
 • Bellingham, gesloten op zaterdag en zondag van 1 oktober 2019 tot en met 31 maart 2020.
  -Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend.
  -Gesloten van 25 januari 2020 tot en met 9 februari 2020.
 • New York, gesloten op zaterdag en zondag van 1 oktober 2019 tot en met 31 maart 2020.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 21-04-2019
 • 27-05-2019
 • 04-07-2019
 • 24-07-2019 (Alleen Salt Lake City)
 • 01-09-2019 (Alleen San Francisco)
 • 02-09-2019
 • 03-09-2019 (Alleen San Francisco)
 • 28-11-2019
 • 24-12-2019
 • 25-12-2019
 • 31-12-2019
 • 01-01-2020

Op welke tijden kun jij jouw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk vanaf 13.00 uur.
Met uitzondering van PAD (Priority AM Departure). PAD biedt de gelegenheid om de camper vroeger op te halen dan de reguliere ophaaltijden. Hierdoor kun je langer gebruik maken van de camper. De PAD shuttle arriveert over het algemeen tussen 07.15 uur en 08.00 uur (vroegste ophaaltijd 06:45 uur) bij de daarvoor bestemde PAD hotels, welke je kunt vinden bij de locaties. Wanneer je niet uiterlijk 7 dagen voor het ophalen van de camper jouw PAD hotel heeft opgegeven, kun je hier geen gebruik van maken. Een restitutie is dan ook niet mogelijk. Het is aan te raden om voor jouw vertrek contact op te nemen met het nummer wat op jouw voucher genoteerd staat voor de precieze tijden. Kijk voor meer informatie op de huurprijzenpagina.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kun jij jouw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 11.00 uur.
Lever je de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeer je een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt jouw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit in sommige gevallen is inbegrepen.

De vervoerservice van de camperverhuurder om je naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

De ophaaltransfer is inbegrepen van aanbevolen hotels in Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, New York, San Francisco en Bellingham (nabij Seattle en Vancouver) naar de verhuurlocatie. Voor meer informatie kun je kijken bij de locaties links in het scherm. Je dient vóór 09.00 uur (indien Bellingham tussen 09.00 en 09.30 uur) op de ochtend van het ophalen van de camper de verhuurder te bellen om een afspraak te maken voor de transfer. De transfer vindt plaats tussen 10:00 uur en 14:00 uur, m.u.v. Bellingham (nabij Seattle en Vancouver) welke na 12:00 uur plaatsvindt. Vanwege onverwachte drukte op de wegen kunnen de tijden afwijken. Er wordt geen restitutie gegeven op eventuele vertragingen.

De retourtransfer is inbegrepen van de verhuurlocatie naar de luchthaven en de aanbevolen airport hotels in Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Orlando, New York, Vancouver en San Francisco, deze shuttle vertrekt tussen 08:15 uur en 13:00 uur, m.u.v. Bellingham (nabij Seattle en Vancouver) welke enkel om 11:00 uur plaatsvindt (enkel naar Vancouver).

Wanneer je gebruik wilt maken van de transfer dient dit uiterlijk 7 dagen voor het ophalen van jouw camper doorgegeven te zijn aan de verhuurder.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal dagen dat je de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

De maximale huurperiode van een camper

Het maximum aantal dagen dat je de camper mag huren is 90 nachten. Voor huurperioden van 90 nachten of meer kun je contact met ons opnemen.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bedraagt $1000,-

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa, American Express of Mastercard. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van jouw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van jouw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van de creditcard bij jouw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Ben je van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Breng je de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan je teruggestort. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je het bedrag weer daadwerkelijk op jouw rekening hebt staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heb je een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis. Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kun je het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk. Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is wel toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Death Valley, niet toegestaan in juli en augustus. Wel toegestaan in mei, juni en september. Geheel op eigen risico. De temperaturen kunnen oplopen tot 60 graden celsius. Je bent aansprakelijk voor eventuele onkosten.
 • Mexico, wel toegestaan op eigen risico en bij het aanschaffen van de MALI verzekering.
 • New York/Manhattan, niet toegstaan
 • Alaska/Northern Canada, wel toegestaan op eigen risico
 • Winterperiode, wel toegestaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor schade die ontstaat door bevriezing van de leidingen. In veel gevallen wordt de camper winterklaar gemaakt tegen een toeslag van $150.
 • Ontario/Quebec, vanwege het toegenomen aantal diefstallen is het niet toegestaan om de camper onbeheerd achter te laten in de steden Montreal, Ottawa en Quebec City.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Indien je tijdens jouw reis over de Golden Gate Bridge in San Francisco rijd, dan zal El Monte RV uw credit card belasten met de tolkosten + $25 administratiekosten. Deze kosten worden automatisch doorberekend aan de hand van jouw credit card gegevens.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kun je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.