Voorwaarden van Escape Campervans

Hieronder vind je de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Escape Campervans. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen van 1 april 2019 tot en met 31 december 2019.

Hier vind je de volledige algemene- en verzekeringsvoorwaarden van Escape Campervans USA. Let erop dat je de voorwaarden goed doorleest zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kun je opvragen via .

Let op: ter plaatste teken je een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations zijn het gehele jaar geopend van maandag tot en met zondag van 08.30 uur tot 16.30 uur, met uitzondering van feestdagen.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 27-05-2019
 • 04-07-2019
 • 02-09-2019
 • 28-11-2019
 • 25-12-2019
 • 01-01-2020

Op welke tijden kun je de camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd maak je telefonisch een afspraak met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvang je enkele weken voor vertrek bij jouw reispapieren. Let op, het kan zijn dat je bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kun je de camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden voor 10.00 uur.
Lever je de camper later in dan wordt er een extra nacht huur in rekening gebracht.

Vervoer van en naar het verhuurstation

Je haalt je camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar jouw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteer je de camper, krijg je een instructie of video te zien en vul je alle benodigde formulieren in. Nadat je alle formaliteiten hebt doorlopen kun je met jouw camper op pad.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit niet is inbegrepen.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat je de camper moet huren is 7 nachten. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren. Indien je een enkele reis maakt, gelden de volgende minimale huurperiodes:

- Er is een minimum huurperiode van toepassing van 14 nachten indien je een enkele reis maakt van Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Denver, Seattle, Phoenix of Portland naar Miami, New York of Atlanta of vice versa.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

Om de camper te besturen dien je 21 jaar of ouder te zijn. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van jouw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien je onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit jouw rijbewijs te vertalen. Je kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel. Escape beveelt het hebben van een internationaal rijbewijs sterk aan.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt geen borg in rekening gebracht. Er wordt een kopie gemaakt van jouw creditcard (VISA of MasterCard) gegevens die je vervolgens achterlaat bij de verhuurder. Mocht je de regels overtreden of schade rijden en geen CDW verzekering hebben afgesloten dan worden de kosten alsnog via de creditcard van je rekening afgeschreven.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via jouw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende jouw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in jouw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

In de nachtprijs is alle schade tot $25.000 (Mavericks), $40.000 (Big Sur) en $55.000 (Newport Camper) en aansprakelijkheid voor eigen rekening. Vandaar dat wij standaard CDW en SLI in de offerte aanbieden. Mocht je hier geen gebruik van willen maken, dan kun je dit bij boeking doorgeven. Kijk voor regels en uitzonderingen in de voorwaarden van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Bij deze verhuurder is het niet mogelijk om de ANWB Verzekeren camperverzekering van Travelhome af te sluiten.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huur je de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder jouw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huur je de camper in een minder koude periode en lever je de camper in het winterseizoen in, of reis je naar gebieden met lagere temperaturen dan dien je de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat je bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het bezoeken van Burning Man is enkel toegestaan met een Mavericks camper en enkel toegestaan na betaling van een toeslag van $1000. Vraag ons naar de specifieke voorwaarden.
 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper (m.u.v. blindengeleidenhonden). Tussen 16 september en 14 juni is het toegestaan om maximaal 2 huisdieren mee te nemen in de camper tegen een toeslag van $150.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Alle passagiers dienen altijd een gordel te dragen tijdens het rijden.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan (geldt ook voor duinen, stranden, zout vlaktes, rivierbeddingen etc).
 • Mexico.
 • Death Valley tussen 1 mei en 30 september 2019.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat je tijdens jouw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vind je tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kun je vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat je een klacht hebt over jouw camper of over de verhuurder dan dien je dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht je ter plaatse jouw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.