Voorwaarden van Road Bear RV

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Road Bear RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatse tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 08.00 uur tot 13.00 uur.
De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondag.
Het verhuurstation in Denver is gesloten van 1 december 2019 t/m 23 februari 2020.
Het verhuurstation in New York is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur, en op zaterdag enkel op aanvraag, in de periode 1 november 2019 t/m 28 februari 2020.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 27-05-2019
 • 04-07-2019
 • 02-09-2019
 • 28-11-2019
 • 25-12-2019
 • 01-01-2020
 • 17-02-2020

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk tussen 12.30 uur en 16.00 uur. Indien u de camper op zaterdag op wilt halen dient u vooraf te bellen om een afspraak te maken, in principe dient u de camper tussen 12.00 en 13.00 uur op te halen.
Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. Voor het bespreken van een ophaaltijd moet u uiterlijk 72 uur voor vertrek via het online check-in formulier de transferlocatie en uw contactgegevens doorgeven aan Road Bear RV. Indien u uw transferlocatie en uw contacgegevens hebt doorgegeven aan Road Bear RV, en u om 16.00 uur op de dag voor vertrek met uw camper geen exacte ophaaltijd hebt doorgekregen, dan moet u tussen 08.00 en 09.00 uur op de dag van ophalen van uw camper telefonisch contact opnemen met de verhuurlocatie. Het telefoonnummer van de verhuurder ontvangt u enkele weken voor vertrek bij uw reispapieren. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen, door met alle klanten een tijdstip af te spreken proberen zij dit echter zoveel mogelijk te beperken. Het kan zijn dat een verhuurder aangeeft dat het maken van een afspraak niet mogelijk / niet nodig is.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08.00 uur en 10.30 uur.
Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete, en kunt u geen aanspraak maken op de gratis transfer naar het vliegveld of toegestane airport hotels.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

Voor het vervoer van en naar het verhuurstation geldt bij deze verhuurder dat dit is inbegrepen (muv JFK, La Guardia en de Dallas locatie). Deze transfer vindt normaal gesproken plaats ná 12.30 indien u de camper ophaalt maandag t/m vrijdag, op zaterdag vindt deze transfer plaats op afspraak. Voor de precieze regels t.a.v. de transfers, klik op de desbetreffende bestemmingen aan de linkerzijde van deze pagina. Wanneer u een hotel op eigen gelegenheid geboekt heeft en deze niet tijdig aan de verhuurder heeft doorgegeven (uiterlijk 72 uur voor het ophalen van de camper), kan de verhuurder geen transfer garanderen.

De retourtransfer gaat éénmaal per dag uiterlijk om 11.00 uur. De shuttle kan eerder gaan, afhankelijk van hoe laat de laatste cliënt de camper heeft ingeleverd.
Wij adviseren u geen vlucht te boeken met vertrek voor 15.00 uur.

De shuttle is een extra service van de verhuurder, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Indien uw kind volgens de wet nog in een baby/kinderstoel/stoelverhoger dient te zitten, dient u zelf voor deze baby/kinderstoel/stoelverhoger te zorgen.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten bij de standaard tarieven en 14 nachten bij de all inclusive tarieven. Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 10 nachten indien u de camper ophaalt in de periode 19 t/m 27 augustus 2019 in de locaties Las Vegas, Los Angeles, Seattle en San Francisco.

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 25 jaar of ouder. Bestuurders van 21 tot en met 24 jaar dienen vooraf toestemming aan te vragen om de camper te besturen. De maximale leeftijd om de camper te besturen is 79 jaar.

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden, indien u onvoldoende Engels spreekt om de tekst uit uw rijbewijs te vertalen. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht. De borg bedraagt $1000,-
Indien u de camper ophaalt in Las Vegas, Los Angeles, Seattle of San Francisco in de periode 19 augustus t/m 27 augustus 2019 dan bedraagt de borg $1500,- Deze borg zal van uw credit card worden afgeschreven.
Road Bear RV kan om een aanvullende borg vragen in bijzondere gevallen zoals bijvoorbeeld; regionale festivals, Coachella, Burning Man, Stagecoach, Further future, NASCAR etc. De verhuurder kan additionele schoonmaakkosten in rekening brengen bovenop deze toeslag.
Indien u betrokken bent geraakt bij een ongeluk, vraagt Road Bear RV om een extra borg van $2000,- voordat zij u een vervangend voertuig meegeven.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa, MasterCard of American Express. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'.  De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het kan enkele dagen tot weken duren voordat u het bedrag weer daadwerkelijk op uw rekening heeft staan, dit verschilt per creditcardmaatschappij.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de inbegrepen VIP verzekering heeft u een eigen risico van $1000,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het  vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen en privewegen is niet toegestaan.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Mexico
 • Death Valley, tussen 15 juni en 15 september
 • Reizen in Alaska, Yukon en North West Territory is toegestaan, met nadrukkelijke toestemming van Road Bear bij tijd van reserveren
 • Stranden en privéwegen
 • Het centrum van New York City, Montréal en Quebec

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.