Voorwaarden van Star RV

Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden van de verhuurder Star RV. Deze voorwaarden zijn geldig voor reizen tussen 1 april 2019 en 31 maart 2020 en voor boekingen gemaakt in de periode t/m 30 november 2018.

Voor de volledige voorwaarden van de verhuurder klikt u hier. Let erop dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Een schriftelijk exemplaar van de volledige voorwaarden kunt u opvragen via .

Let op: ter plaatste tekent u een huurcontract bij de camperverhuurder. De voorwaarden in dit contract zijn bindend en kunnen afwijken van hetgeen hier is weergegeven.

Openingstijden

De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.30 uur. De verhuurstations van deze verhuurder zijn geopend op zaterdag van 08.00 uur tot 13.00 uur, in de periode 15 juni t/m 15 september zijn de verhuurstations op zaterdag geopend van 09.00 uur tot 16.30 uur. De verhuurstations in Seattle en Denver zijn gesloten van 1 december 2019 t/m 28 februari 2020. De verhuurstations van deze verhuurder zijn gesloten op zondag.

Feestdagen

Op de volgende feestdagen zijn de verhuurstations van deze verhuurder gesloten. Het is niet mogelijk de camper op deze dagen op te halen of in te leveren, of een afspraak te maken voor mogelijk onderhoud.

 • 27-05-2019
 • 04-07-2019
 • 02-09-2019
 • 28-11-2019
 • 25-12-2019
 • 01-01-2020

Op welke tijden kunt u uw camper ophalen?

Het ophalen van de camper is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur. Het ophalen van de camper is mogelijk op zaterdag tussen 11.00 uur en 13.00 uur.
Het ophalen van de camper in de periode 15 juni t/m 15 september is mogelijk van maandag t/m zaterdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Ophalen buiten bovenstaande tijden is niet mogelijk. U hoeft bij deze verhuurder niet vooraf telefonisch contact op te nemen om een ophaal afspraak te maken. Let op, het kan zijn dat u bij het ophalen van de camper niet direct aan de beurt bent, vooral in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn. Dit is helaas niet te voorkomen. Reizigers worden op volgorde van aankomst bij de verhuurder geholpen.

Op welke tijden kunt u uw camper inleveren?

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 uur en 10.00 uur.
Het inleveren van de camper in de periode 15 juni t/m 15 september dient plaats te vinden van maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur. Levert u de camper in buiten bovenstaande tijden dan riskeert u een boete.

Vervoer van en naar het verhuurstation

U haalt uw camper op bij het verhuurstation en levert hem weer in op een verhuurstation, deze wordt niet naar uw hotel of naar de luchthaven gebracht of hier vandaan gehaald. Bij het verhuurstation inspecteert u de camper, krijgt u een instructie of video te zien en vult u alle benodigde formulieren in. Nadat u alle formaliteiten hebt doorlopen kunt u dan met uw camper op pad.

De vervoerservice van de camperverhuurder om u naar de verhuurlocatie te brengen en vice versa heet een transfer. Deze transfer kan bestaan uit vervoer per taxi of shuttlebus.

De ophaaltransfer is tot een bedrag van $35,- inbegrepen van het dichtsbijzijnde vliegveld naar de verhuurlocaties in Denver, Las Vegas, Los Angeles, New York en Orlando.
De ophaaltransfer is tot een bedrag van $70,- inbegrepen van het dichtsbijzijnde vliegveld naar de verhuurlocatie in San Francisco en Seattle.
Om dit bedrag vergoed te krijgen van de verhuurder moet er een kwitantie getoond kunnen worden.

Voor retour naar het vliegveld dient u zelf vervoer te regelen, dit is niet inbegrepen bij deze verhuurder.

De minimum huurperiode van een camper

Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 3 nachten, als u de camper ophaalt in de periode van 1 april 2019 t/m 15 juli 2019 en 1 oktober 2019 t/m 31 maart 2020.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 7 nachten, als u de camper ophaalt in de periode van 16 juli 2019 t/m 30 september 2019.
Het minimum aantal nachten dat u de camper moet huren is 10 nachten, als u de camper ophaalt in San Francisco in de periode van 15 augustus 2019 t/m 2 september 2019.
Het is niet mogelijk de camper voor een kortere periode te huren.

Minimum aantal nachten huur voor one-ways:

DEN LAS LAX ORL NYC SEA SFO
DEN 7 14 30 30 14 14
LAS 7 5 30 30 14 5
LAX 14 5 30 30 14 5
ORL 30 30 30 14 30 30
NYC 30 30 30 14 30 30
SEA 14 14 14 30 30 7
SFO 14 5 5 30 30 7

DEN = Denver
LAS = Las Vegas
LAX = Los Angeles
ORL = Orlando
NYC = New York
SEA = Seattle
SFO = San Francisco

De maximale huurperiode van een camper

Deze verhuurder heeft geen maximale huurperiode.

Benodigde rijbewijs en leeftijdeisen bij het huren van een camper

De minimum leeftijd om een camper te besturen is 21 jaar of ouder.

Alle bestuurders dienen minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient het rijbewijs geldig te zijn tijdens de gehele huurperiode.

Een internationaal rijbewijs is bij deze verhuurder niet verplicht maar wel aan te raden. Een internationaal rijbewijs is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. U kunt een internationaal rijbewijs laten aanmaken bij een ANWB-winkel.

Borg, creditcardbetalingen en koersen

Bij het ophalen van de camper wordt een borg in rekening gebracht.
De borg bij de standaard verzekering bedraagt $1500,-
Een bedrag van $30,- zal tevens worden ingehouden als administratiekosten.
De borg bij de CDW verzekering bedraagt $500,- deze wordt door in de vorm van een imprint van uw creditcard gerekend.

Betaling van de borg is uitsluitend mogelijk per Visa, Mastercard, American Express of Diners Club. Het kan zijn dat het bedrag daadwerkelijk van uw rekening af wordt geschreven, soms wordt het bedrag uitsluitend 'bevroren'. De verhuurder bepaalt dit en Travelhome heeft hierop geen invloed. Zorg ervoor dat de limiet van uw creditcard toereikend is en verhoog eventueel tijdelijk de limiet van uw creditcard bij uw bank. Let op: prepaid credit cards worden bij veel verhuurders niet geaccepteerd. Bent u van plan een prepaid credit card te gaan gebruiken, kijk dan vooraf goed naar de voorwaarden van de verhuurder of vraag naar de mogelijkheden.
Brengt u de camper zonder schade terug dan wordt de borg aan u teruggestort. Het is niet ongebruikelijk dat er weken tot maanden overheen gaan voor uw borg wordt teruggestort.

Eventuele boetes voor verkeersovertredingen of niet betaalde tolgelden zullen, met verhoging van administratieve kosten, via uw creditcard geïncasseerd worden. Hiervoor wordt een toeslag van USD 75 administratiekosten per keer gerekend.

Betalingen per creditcard kunnen kosten met zich meebrengen. Voor betalingen per creditcard kan de camperverhuurder een toeslag rekenen. Deze toeslag varieert per verhuurder en ligt in de regel tussen de 2% en 4% van het totaalbedrag. Deze kosten worden niet gerestitueerd.

Gedurende uw huurperiode kan de koers fluctueren. Het kan voorkomen dat er koersverschil in uw voor- of nadeel ontstaat. Eventuele koersverschillen worden niet gecompenseerd.

Eigen risico

Met de verzekering die in de standaard huurprijs inbegrepen is heeft u een eigen risico van $1500,- per gebeurtenis.
Met de CDW verzekering heeft u een eigen risico van $0,- per gebeurtenis. Kijk voor regels en uitzonderingen op de verzekeringpagina van de verhuurder. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Voor een schadeclaim wordt een toeslag van USD 75 administratiekosten per keer gerekend.
Travelhome biedt de mogelijkheid om een ANWB Verzekeren camperverzekering af te sluiten, hiermee kunt u het eigen risico verzekeren evenals enkele schades die door de verhuurder niet gedekt zijn. Bekijk hier de verzekeringsvoorwaarden en premies van de ANWB Verzekeren camperverzekering.

Lokale extra diensten en/of servicepakketten

Verhuurders kunnen ter plaatse soms extra diensten of servicepakketten aanbieden, met als oogpunt peace of mind om de reiziger te ontlasten. Deze pakketten worden uitsluitend ter plaatse aangeboden door de verhuurder zelf. Camper.nl is niet op de hoogte van de inhoud en de kosten van dit soort lokale pakketten. Door de verschillende varianten is het helaas niet mogelijk een eenduidig advies te geven welke pakketten wel of niet af te sluiten.

Deze pakketten kunnen bestaan uit extra schoonmaakservice, sleepkosten, jumpstart, vergoeding van kosten als u zichzelf buitensluit, het legen van water/afvaltanks of brandstof en propaan e.d. Ook aanvullende verzekeringen om het eigen risico te verlagen of uitgesloten schades, als banden, ruiten, e.d. te dekken worden soms aangeboden.

Het al dan niet afsluiten van een dergelijk pakket is altijd optioneel en absoluut géén verplichting. Soms kan het servicepakket enigszins dwingend aangeboden worden door de medewerkers ter plaatse. Voor normaal gebruik heeft u deze aanvullende pakketten niet nodig en is hetgeen overeen gekomen is bij de boeking voldoende. Op uw boekingsbevestiging en bij de verhuurdersinformatie op deze website staat duidelijk omschreven wat voor u afgesloten is en wat nog exclusief is. Of u uiteindelijk gebruik maakt van lokaal aangeboden diensten is geheel uw eigen keuze.

Claims met betrekking op deze pakketten kunnen door ons niet in behandeling worden genomen.

Winterklaar maken van de camper

Wintertemperaturen in Canada en (het noordelijke deel van) de Verenigde Staten kunnen tot ver beneden het vriespunt teruglopen. De kans op het kapotvriezen van waterleidingen is daardoor groot. De tanks in de camper bevatten anti-vries en daardoor is gebruik van water tijdens de winterperiode niet mogelijk.
Huurt u de camper tijdens de winterperiode dan kan het zo zijn dat de verhuurder uw camper al winterklaar heeft gemaakt. Dit gebeurd bij de verhuurlocaties waar het -1 of kouder is/wordt. Huurt u de camper in een minder koude periode en levert u de camper in het winterseizoen in, of reist u naar gebieden met lagere temperaturen dan dient u de camper zelf winterklaar te laten maken. Wanneer u de niet winterklaar inlevert wanneer het -1 of kouder is dan wordt er een vergoeding van 150 USD gerekend. Wanneer uw camper winterklaar is gemaakt en uw reis eindigt na de winter dan dient u zelf ervoor te zorgen dat de camper weer normaal ingeleverd wordt. Zorg dat u bij vertrek op de hoogte bent van de voorwaarden en procedures.

Beperkende voorwaarden

Er zijn een aantal regels die de verhuurder stelt bij het huren van een camper.

 • Het is niet toegestaan huisdieren mee te nemen in de camper, met uitzondering van hulphonden. Dit moet van tevoren besproken zijn met de verhuurder.
 • Reizen met kinderen jonger dan 24 maanden is niet toegestaan.
 • Roken in de campers is niet toegestaan.
 • Rijden op onverharde en slecht begaanbare wegen is niet toegestaan.
 • Tijdens het Burning Man Festival (25 augustus- 02 september) betaalt u een toeslag. De verhuurder kan additionele schoonmaakkosten in rekening brengen bovenop deze toeslag.

Verder is het niet toegestaan om te rijden in de volgende gebieden:

 • Death Valley en andere woestijngebieden. Niet toegestaan tussen 15 mei en 15 september vanwege extreem hoge temperaturen. Overige periodes zijn op eigen risico.
 • Mexico, Alaska, Yukon, Northwest Territories en Newfoundland, verboden.
 • Manhattan. Campertypes met een propaangastank zijn niet toegestaan om mee te rijden in Manhattan en in onderwater- en ondergrondse tunnels, vanwege de hoogte van het voertuig.

Tolheffingen en verkeersovertredingen

Het kan zijn dat u tijdens uw reis gebruik maakt van tolwegen. Met name in stedelijk gebied vindt u tolwegen. Een tolweg wordt ook wel turnpike, tollpike of gewoon pike genoemd. Er zijn vele verschillende varianten, waarbij tol geheven kan worden. Dit kan via verschillende instanties geheven worden. Er zijn gesloten systemen waarbij tol betaald moet worden voor het bereizen van een bepaald traject of via een open systeem waarbij tol betaald wordt wanneer een tolpoortje gepasseerd wordt. Soms geldt tol alleen in één richting. Ook voor het gebruik van bruggen en tunnels kan tol geheven worden. De kosten hiervoor zijn vaak hoger dan reguliere wegen.

De zuidelijke 47 mijl van de Turnpike, van de US1 in Florida City tot de Miami Dade/Boward County Line is een elektronische tolweg. De tolpoorten zijn hier weggehaald en hier kan niet meer contant betaald worden.
Meer informatie over tolheffingen en verkeersovertredingen kunt u vinden op onze FAQ pagina.

Klachten

Mocht het zo zijn dat u een klacht heeft over uw camper of over de verhuurder dan dient u dit ter plaatse kenbaar te maken. Dit stelt de verhuurder in staat direct het probleem op te lossen. Mocht u ter plaatse uw klacht niet kenbaar maken dan is het erg lastig deze na terugkomst nog gehonoreerd te krijgen.